Hoe werkt het?

Heel eenvoudig! Eerst en vooral dien je je te registreren op de website. Het gebruik van de site is gratis. Het is voldoende dat je registreert, dan krijg je automatisch toegang tot onze materiaalsite.

 

De materiaalsite

De materiaalsite is een verzameling van rechtenvrij logopedisch materiaal. Elk item in ons systeem wordt gecatalogeerd volgens een categorie, een titel en een beschrijving. Deze zaken kunnen worden doorzocht met een handige zoekfunctie zodat er snel relevant materiaal kan worden gevonden. Dit materiaal kan je dan vervolgens ook downloaden. We verwachten natuurlijk een beetje terug van al onze gebruikers zodat de verzameling van rechtenvrij materiaal steeds blijft groeien!

 

Hoe kan ik logopedisch materiaal downloaden?

Van zodra je je inschrijft op de site, krijg je automatisch 5 downloads cadeau! Zijn jouw 5 downloads op, dan dien je eerst zelf ook iets toe te voegen aan de collectie. Je bijdrage wordt gekeurd door een van onze medewerkers en van zodra deze goedgekeurd is, wordt deze toegevoegd. Voor elke bijdrage krijg je 15 extra downloads! Dat komt neer  op 6% teruggeven van wat je krijgt, dat is toch mooi ? Voor elke goede waardering die je ontvangt van andere gebruikers, krijg je ook nog eens extra credits.

Een bestand dat je eenmaal gedownload hebt, kan je daarna zoveel downloaden als je wil, het wordt niet meer extra afgetrokken van jouw quota. Voor mensen die onze site via tablets e.d. op verplaatsing gebruiken, hoef je je dus niet bezig te houden met alle bestanden apart op te slaan. Je kan ze altijd openen vanop de site zonder credits te verliezen. Je kan een document toevoegen aan jouw favorietenlijst, door op het grijze sterretje te klikken. De lijst met favorieten kan je opvragen via de link 'favorieten' in het menu, zodanig dat je snel jouw favoriet materiaal kan opnieuw downloaden!

 

Hoe kan ik materiaal zoeken?

Als je het menuitem 'Materiaal' activeert, kom je op de materiaalsite, met in het midden de laatste 10 inzendingen. Rechts in de kolom 'populair' zie je de meest gedownloade inzendingen. Al het materiaal wordt opgedeeld in een categorie, die jullie zelf opgeven op moment dat jullie het doorsturen. Bovenaan de kolom 'populair' staat het zoekveld en de categorie filter. (Zie figuur)

Wens je iets te zoeken op naam, klik dan op het textveldje naast het vergrootglas, typ je zoekterm in en druk op enter of klik op het vergrootglas om het zoeken te starten. Je kan via de drop-down menu's naast het filter-icoontje, een categorie en / of subcategorie selecteren om het zoeken te beperken tot de geselecteerde categorie. Als je enkel een categorie en/of subcategorie selecteert, zonder een zoekterm op te geven, dan zullen alle items van die categorie / subcategory weergegeven worden. Je kan ook in het text veld * opgeven als zoekterm, dan zullen ook alle items weergegeven worden, binnen de eventueel geselecteerde categorie.

De zoekterm die je opgeeft wordt gezocht in de titel, de bestandsnaam en de beschrijving van het item. waar de term juist staat maakt niet uit. Bij voorbeeld als je zoekt naar 'appel' dan zal een bestand dat 'grote appels.doc' ook gevonden worden omdat appel er in voorkomt. Via het sorteer dropdown kan je aangeven welke volgorde je wenst voor de afgebeelde resultaten.

De resultaten worden afgebeeld per pagina. Standaard heeft een pagina 5 items, om het wat overzichtelijk te houden. Je kan dit ook zelf instellen bovenaan de zoekresultaten:

PaginasJe kan zien welke pagina je zit links, in ons voorbeeld is dat pagina 2 van de 59. Je kan door de paginas bladeren met de knoppen begin, vorige, volgende en einde. Deze links staan boven en onderaan de zoekresultaten.

Keuring ?

Waarom de keuring door onze medewerkers? Wij willen er ons van vergewissen dat alle inhoud op deze site rechtenvrij is, omdat we het werk van de vele commerciële uitgevers respecteren. Deze website werd ontwikkeld in vrijetijdskader zonder commercieel oogmerk en wordt uitgebaat door een team van vrijwilligers. Gelieve te begrijpen dat uw bijdrage niet altijd onmiddellijk zal gekeurd worden. Je kan dus best niet wachten tot het laatste moment om een bijdrage te leveren, zo heb je altijd de mogelijkheid om te downloaden wanneer je iets dringend nodig hebt.

Verder geven we ook nog de mogelijkheid om aan de leden die jouw werk gedownload hebben, jouw werk te beoordelen. Je kan een quotatie geven van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogste score is. We gebruiken hiervoor 'gouden blaadjes'. Deze geven dan ook direct een visueel beeld over hoe 'goed' een bepaald stuk materiaal is en bezorgen de maker ongetwijfeld de eeuwige roem en glorie! Je kan ook nog wat tekst invullen bij jouw quotering waar we dan uiteraard ook liefst opbouwende commentaar zien staan! Als je iemand een waardering geeft, beloon je de uploader ook nog eens met extra credits volgens onderstaande tabel.

 

Score Aantal credits
2/5 1
3/5 1
4/5 2
5/5 3

 

De regels

  • Uploaden van beschermd / commercieel materiaal is verboden. Beschermd materiaal is het werk van bedrijven die hier zwaar in geïnvesteerd hebben, respecteer hun werk, zoals je zou willen dat een ander doet met jouw werk.
  • Hoewel wij alle uploads screenen en wij beschermd materiaal verwijderen als we dit opmerken, zal de uitbater van logopediemateriaal.be in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de inhoud die gebruikers doorsturen naar onze servers. Meent u toch dergelijk materiaal gezien te hebben van u of van derden op onze site, gelieve ons dit dan direct te melden.
  • Quoteer iemands bijdrage altijd in eer en geweten. Als je vindt dat een bepaald item een slechte quotering verdient, omschrijf dan duidelijk waarom. Andermans werk afbreken zonder uitleg beschouwen wij als 'not done'. De bedoeling van de scores is om een objectieve kwaliteitsgraad te kunnen aanbieden, niet om mensen af te breken. Inbreuken hierop vinden wij alvast niet leuk.

 

 

Veel plezier!

Een beetje statistiek.

Totaal geregistreerde gebruikers: 12309, waarvan 5 nu online, met nog 264 onbekende gasten. Welkom!